Puškinovo nám. 2
Praha 6
160 00
tel: 233 339 794
e-mail
SPECIALIZOVANÁ ORDINACE PRO ONEMOCNĚNÍ ŽILNÍ
Vážení pacienti, jsme velmi potěšeni, že jste otevřeli naše stránky a chcete tak řešit Vaše zdravotní

čti více

Novinky

Terapie

Konservativní terapie zahrnuje léčbu kompresivní, medikamentósní a instruktáž v oblasti cviků na podporu oběhu krve dolních končetin.

Skleroterapie je velmi účinná nechirurgická metoda odstraňování křečových žil. Do postižené žíly se aplikuje roztok polidocanolu (Aethoxysclerol 0,5-4%). Roztok působí lokálně na žilní stěnu. To vede k postupné změně ošetřené křečové žily ve vazivovou tkáň, která se postupně stráví okolím. Aby došlo k tomuto efektu je nezbytná následná komprese ošetřené končetiny, buď kvalitním kompresivním obinadlem, nebo elastickou punčochou po dobu 3-6 týdnů, v závislosti na velikosti ošetřené křečové žíly a použité koncentraci roztoku.
Tato metoda má velmi příznivý kosmetický efekt pro metličkové žilky a retikulární varixy. Dodrží-li pacient správný postup elastické bandáže, pak odstraněná křečová žíla (nebo drobné metličkové žilky) zmizí zcela beze stop. Metoda je pacienty velmi dobře snášena.

Chirurgická léčba - obecně, nastupuje všude tam, kde je nutné provést tzv. revizi třísla, nebo podkolení oblasti pro netěsnosti chlopenního aparátu v odstupech hlavních povrchních žil s následným odstraněním těchto netěsností. Tím se dosáhne odstranění nežádoucí intervence a zásadní podmínka zabránění brzkých recidiv. Tyto postupy donedávna vyžadovaly následný několikadenní pobyt na lůžku v nemocnici a pracovní neschopnost.

sál sál

CHIVA technika - mikrochirurgická operace varixů. Technika operace vyvinutá na počátku 90 let ve Francii jako plnohodnotná náhrada klasických operací za hospitalizace. Jde o specifický postup operace, který umožňuje celý výše uvedený chirurgický postup absolvovat zcela ambulantním způsobem, bez nutnosti pobytu na lůžku a bez pracovní neschopnosti. Je to dáno tím, že jsou cíleně odstraňovány pouze žíly patologicky změněné. Chirurgické nástroje jsou voleny takové, aby poranění měkkých tkání bylo při operaci co nejmenší. Postup je prováděn z hlediska anestezie zcela odlišným způsobem. Jde o kombinovanou anestezii - nitrožilně podaných anestetik v kombinaci s místním znecitlivěním v těch fázích operace, kdy by byla celková anestezie zbytečná. Zákrok je prováděn velice citlivě a vyvíjí minimální zátěž na organismus. Zákrok je velice komfortní. Pacient je po provedení operace po 2 hodinách propuštěn domů. Pokud nemá fyzicky namáhavou práci, může již druhý den začít pracovat. Díky bodovým pouze několikamilimetrovým řezům na končetině je kosmetický efekt zákroku velice příznivý a jinými chirurgickými postupy těžko dosažitelný.

Mykologická péče spočívá v mikroskopické a kultivační diagnostice houbových patogenů tzv. plísní.

Ordinace je vybavena laboratorní mikroskopickou a kultivační technikou.
Vyšetření je provedeno odběrem vzorku z kůže nebo nehtů, je nebolestivé a rychlé. Na základě zjištěného mykologického původce je zvolen další postup.
Léčba je prováděna lokálními a celkovými antimykotiky.
Pacient je poučen o léčebném režimu a prevenci.



Archív

Pondělí:8:00 - 18:00
Úterý:8:00 - 18:00
Středa:8:00 - 18:00
Čtvrtek:8:00 - 18:00
Pátek:8:00 - 18:00